Manta

MANTA is specifiek gericht op de allerjongsten van 4 tot 24 maanden, maar is een plezier en streling van de zintuigen voor jong en oud.


Manta verandert van gedaante in een poëtische dans met 3 muzikanten.


Klankennest liet zich inspireren door de bijzondere visuele aanwezigheid en bewegingen van de Manta reuzenrog uit de oceaan, met glaskunst, materialen uit hout en textiel kreeg de installatie vorm. De muziek is gebaseerd op oude en hedendaagse muziek gecombineerd met polyritmische composities, dit hand in hand met improvisaties in en met de installatie en het publiek. Herhaling en repetitieve elementen vormen de basis voor de vorm van de gehele reis doorheen de voorstelling.


De installatie vormt een veilige, geborgen omgeving die tegelijkertijd uitnodigt tot verkenning, verwondering en spel.

"Klankennest maakt warme voorstellingen en installaties, die de kinderen veilige beeldende en muzikale indrukken geeft vanuit een grote artistieke en pedagogische professionaliteit." ( jeugdprogrammator An)

Voor

Kinderen van 4 tot 24 maanden

In kinderdagverblijven brengt Klankennest de aangepaste MINI-Manta voorstelling.

Met

Liesbeth Bodyn (zang, artistieke leiding), Jeroen Van der Fraenen (scenografie, technische coördinatie), Annemie Osborne of Corentin Delicour (cello, zang, compositie), Aya Suzuki of Kaja Farszky (percussie, zang), Tine Allegaert (compositie), Rebecca Van Bogaert (compositie), Indré Jurguleviciute (compositie), Tchi-ann Liu (bewegingscoach)


Atelier Mestdagh / Ingrid Meyvaert (glasramen), Nova Villa (Reims) – Het Lab CCHA (Hasselt) en Rotondes (Luxembourg) (co-productie). Met dank aan Musica, Impulscentrum (Pelt), Schouwburg Kortrijk + Buda (Kortrijk), Peter Ingelbeen (licht)

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Gent.

Klankennest

Klankennest vzw is een gezelschap voor jonge kinderen en hun ouders, waar ze in dialoog gaan en experimenteren met muziek, dans & beeldende kunst.

2021 – 2022 Klankennest vzw
In samenwerking met Wild van Vorm

Schrijf je in op onze nieuwsbrief