wie

Klankennest is ontstaan uit de wens van Liesbeth Bodyn om, vanuit haar achtergrond als zangeres, leerkracht en muziekpedagoog, een artistiek kwalitatief aanbod te ontwikkelen voor de allerjongsten.

In haar artistieke visie plaatst ze twee zaken voorop. Enerzijds hecht Liesbeth veel waarde aan de dialoog met de allerjongsten tijdens het artistieke proces. De manier waarop het jonge kind de wereld beleeft inspireert en verruimt haar blik als kunstenaar.

Ze beschouwt de allerjongsten dan ook niet als passief publiek, maar als actieve deelnemers zowel in het creatieproces als tijdens de voorstelling. Daarnaast hecht Liesbeth belang aan het artistieke experiment in het creatieproces. Ze bracht daarom binnen Klankennest een gezelschap van kunstenaars samen die, vanuit een gedeelde zin voor onderzoek en dialoog, de grenzen van de verschillende kunstdisciplines aftasten in het ontwikkelen van vernieuwend artistiek materiaal voor de allerjongsten.

Klankennest bestaat uit: Liesbeth Bodyn (zang, artistieke en productionele leiding), Jeroen Van der Fraenen (beeldende kunst, scenografie, technische coördinatie), Annemie Osborne (cello, zang), Hans Beckers (geluidskunst),Tine Allegaert (trompet, zang, piano), Rielke Brys (percussie), Indré Jurgeleviciute (kanklès, zang), Rebecca Van Bogaert (fluiten, zang), Corentin Dellicour (cello), Seraphine Stragier (cello), Myrte Vandeweerd (dans), Tchi-Ann Liu (dans) en Evelien Verhegge (textielontwerp, dramaturgie),…                      

Voor de ‘Museum Tours’ werkt Klankennest samen met Sien Verschaeren (Appelsien+Ananas) en Klaas De Roo (Studio Moscou).

Klankennest startte in 2015 met muzieksessies in kinderdagverblijven, huiskamers, muziekscholen… en groeide in de jaren erna uit tot een artistiek collectief dat met babyconcerten, performatieve installaties en museumtours een expertise ontwikkelde in het creëren op maat van de beleving en verwondering van de allerjongsten.

Klankennest speelt ondertussen in binnen- en buitenland en maakt deel uit van het wereldwijde Small Size, een netwerk van gezelschappen die hoogwaardige voorstellingen maken voor kinderen jonger dan 6 jaar.

De voorstellingen van Klankennest worden verkocht door en met het advies van boekingskantoor Huis Alma.

Liesbeth Bodyn

Liesbeth Bodyn studeerde Kunstwetenschappen optie musicologie aan de Universiteit van Gent en Muziekpsychologie tijdens een Erasmusprogramma aan de Universiteit van Oslo, Noorwegen. Na haar masterjaar maakte ze de brug van theorie naar praktijk en volgde ze klassieke zang aan het conservatorium van Leuven.

Muziekpedagogie en educatie blijven haar fascineren en in haar lerarenopleiding binnen de Steinerpedagogie komenpassie en praktijk samen. De masterclass ‘muzikale dialogen met de allerjongsten’ gegeven door Sarah Verhulst (Babelut) opent voor Liesbeth een vertrouwde wereld. Het betekent het begin van een jarenlang onderzoek naar kunst-, bewegings- en muziekpedagogische methodieken via opleidingen, stages en masterclasses in o.a. Music Learning Theory van Ewin E. Gordon, Dalcroze Eurhythmics. Ze werkte jaren voor verschillende kunsteducatieve organisaties in Vlaanderen.

Liesbeth Bodyn is bezielster, artistiek leidster en zangeres van Klankennest en werkt daarnaast deeltijds als kleuterjuf in de Steinerschool. Ze is zangeres bij verschillende projecten en focust hierbij voornamelijk op oude muziek. Liesbeth is sinds 2 jaar mama van Tilda, haar dochter samen met haar partner en Klankennest collega Jeroen Van der Fraenen.